Мільярдери готуються до кризи 2020 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільярдери готуються до кризи 2020 року

Світ
4382
Більше половини (55%) сімейних офісів (family office), які керують активами заможних людей, очікують рецесію. За їхніми прогнозами, спад на світових фінансових ринках почнеться до кінця 2020 року.
Це результати опитування, проведеного швейцарським банком UBS і дослідницькою компанією Campden Wealth. Про це повідомляє Forbes.
В ході дослідження було опитано керівників 360 сімейних офісів по всьому світу. Під їхнім керівництвом в середньому знаходяться активи вартістю $917 млн. Опитування проводилося протягом першого півріччя 2019 року. У разі із середньою прибутковістю інвестицій респондентів просили оцінити показники за 12 місяців, що передують опитуванню.
Майже кожен другий сімейний офіс (45%) вже почав готуватися до кризи і коригувати свої інвестиційні стратегії, щоб зменшити можливі втрати. 42% респондентів бачать в кризу, що насувається нові можливості для інвестицій і збираються ними скористатися, збільшуючи для цього запаси кеша. Кожен п’ятий (22%) скорочує залучення позикових коштів.
За даними дослідження, на прямі інвестиції, інвестиції в хедж-фонди і нерухомість вже припадає близько 40% середнього портфеля сімейних офісів – значно більше, ніж у державних пенсійних фондів.
У числі негативних геополітичних чинників учасники дослідження назвали Brexit (63% вважають, що він негативно позначиться на інвестиційній привабливості Великобританії). Більше 90% опитаних згадали торговельну війну США і Китаю.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас