Китай гарантує "Мотор Січі" $500 мільйонів на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай гарантує "Мотор Січі" $500 мільйонів на рік

Фондовий ринок
7243
Серед документів, підписаних українською та китайською сторонами в рамках угоди з “Мотор Січ”, прийнято низку зобов’язань, які захищають Україну від невиконання інвестором договору, а виробничі технології залишаться в країні, оскільки вимагають окремої процедури обговорення ліцензійних договорів і узгодження з державними органами, включаючи комісію з експортного контролю.
Про це пише видання “Голос Запоріжжя”.
«Заяви Джона Болтона і Вікторії Нуланд, які публічно попередили українську сторону про небезпеку втрати технологій, не мають під собою підстав, і продиктовані загрозою зростання оборонної здатності Китаю більше, ніж економічними інтересами України», – повідомляють у виданні.
Згідно з контрактом, китайська сторона зобов’язується підтримувати чисельність співробітників «Мотор Січ», рівень зарплат і давати достатню кількість замовлень, що дозволить запорізькому підприємству працювати з прибутком.
«Для забезпечення безперебійної роботи акціонерного товариства щорічно потрібно понад 12 мільярдів гривень. Україна не здатна дати стільки державних замовлень», – уточнюють запорізькі журналісти.
За порушення цього контракту передбачені досить значні санкції, які на кожному етапі захищають інтереси України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас