Скасування пайового внеску здешевить кредити для бізнесу - Мін'юст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скасування пайового внеску здешевить кредити для бізнесу - Мін'юст

Казна та Політика
561
Ухвалений Верховною Радою закон, яким скасовується пайовий внесок для бізнесу, передбачає запровадження інституту довірчого власника, який здешевить кредити для бізнесу.
Про це повідомила прес-служба уряду із посиланням на міністра юстиції України Дениса Малюську.
«Це абсолютно новий інструмент забезпечення виконання кредитних зобов’язань, який зменшує до обґрунтованого мінімуму ризики кредиторів, пов’язані з поверненням проблемної заборгованості, та створює передумови для зростання обсягів кредитування бізнесу», – зазначив Денис Малюська.
За його словами, це нововведення забезпечить ефективний захист прав кредиторів, мінімізуючи ризики неповернення або несвоєчасного повернення боржниками отриманих ними кредитів та, як наслідок, довготривалих судових спорів.
З одного боку, статус кредитора як довірчого власника обмежує можливість боржника вивести об’єкт забезпечення з-під обтяження та уникнути виконання зобов’язання. З другого – боржникам надаються певні гарантії, які зменшують ризики зловживання кредиторами (довірчими власниками) своїми правами.
«Таким чином, закон має вирішити одну з головних проблем економіки України – недоступність для вітчизняного бізнесу кредитних коштів – та знизити кредитні ставки на комерційне та споживче кредитування», – заявив Міністр юстиції.
Крім цього, закон передбачає скасування пайового внеску, додатковий захист прав міноритарних акціонерів, підвищення якості та швидкості господарського судочинства, а також збільшення кількості товариств з обмеженою відповідальністю, що діють на підставі модельного статуту.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас