Коболєв повідомив, коли енергетика України зможе працювати за європейськими законами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коболєв повідомив, коли енергетика України зможе працювати за європейськими законами

Енергетика
547
Українська сторона рішуче налаштована на те, щоб швидко привести власні регуляторні норми в сфері енергетики у відповідність до європейського законодавства.
Про це під час презентації можливостей газової транзитної системи України заявив глава НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.
«Україна має намір уточнити національні регуляторні правила, щоб всі газові взаємини в країні керувалися положеннями Третього енергетичного пакету ЄС, і інших відповідних регуляторних документів. Ми, як Нафтогаз, ставимо таку мету. Переконаний, що таким є прагнення української сторони в цілому – разом з новим Президентом, новим урядом і новим парламентом, які повністю віддані досягненню такої мети», – сказав керівник НАК “Нафтогаз України”.
Він назвав «вражаючими» зміни в роботі Верховної Ради і зазначив, що ніколи раніше не бачив, щоб український парламент працював з такою швидкістю.
«Потрібен час, щоб зважити, це добре чи погано, але саме така висока швидкість (парламенту) надає нам впевненість, що до кінця поточного року всі необхідні зміни можуть бути здійснені. Тоді українська сторона буде готова представити Європейській Комісії повний пакет регуляторних правил, які відповідають європейському законодавству», – заявив Коболєв.
Він зазначив, що Нафтогаз також прагне завершити власну ринкову трансформацію і лібералізацію, і в цьому ще повинна бути здійснена певна робота.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас