Apple втратила позиції на ринку Китаю через торговельну війну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple втратила позиції на ринку Китаю через торговельну війну

Фондовий ринок
502
Apple втратила свої позиції в рейтингу брендів, які обирають китайські користувачі. Експерти пов’язують це з торговельною війною США і Китаю.
Компанія опустилася з 11-го на 24-е місце в річному рейтингу провідних брендів Китаю, повідомляє Bloomberg із посиланням на дані звіту консалтингової компанії Prophet. У 2017 році, до початку торговельної війни, Apple займала в цьому рейтингу п’яте місце.
Тим часом найбільший місцевий конкурент Apple, компанія Huawei Technologies, піднялася на два місця і посіла друге, поступившись тільки китайській платіжній системі Alipay.
Дослідження показало, що китайські споживачі стали більш прохолодно ставитися до американських брендів.
Аналітики Prophet зазначають, що, відтоді як адміністрація Трампа заборонила американським компаніям співпрацювати з Huawei, споживачі з Китаю почали активніше підтримувати вітчизняних виробників.
Китайські покупці сприйняли те, що трапилося з Huawei, як акт агресії з боку США, і в результаті патріотичні настрої стали драйвером популярності китайських брендів. Наприклад, виробник спортивного одягу Li Ning вперше увійшов в топ-40, зайнявши 34-е місце, всього на два місця поступившись лідеру ринку Nike.
У першій десятці в цьому році були тільки два бренди з США – Android і Intel, які зайняли 3-тє і 9-те місця відповідно.
Як зазначає Bloomberg, геополітична напруженість – не єдина проблема Apple в Китаї. Річ у тім, що iPhone, включаючи нові моделі, не підтримують формат 5G, розвитком якого активно займається китайська влада.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас