НБУ окреслив вимоги до учасників фінансового ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ окреслив вимоги до учасників фінансового ринку

Казна та Політика
397
Всі учасники фінансового ринку, як банківські, так і небанківські фінансові установи, повинні мати прозору структуру власності, достатній капітал і дотримуватися вимог законодавства у сфері фінансового моніторингу та захисту прав споживачів.
Про це на брифінгу щодо прийняття закону про спліт сказала перший заступник голови Національного банку Катерина Рожкова.
“З точки зору регулювання, то нагляд і регулювання роботи за небанківськими фінансовими компаніями, такими як страхові, кредитні спілки, ломбарди та інші відходить до НБУ, а регулювання пенсійних фондів, фондів фінансування будівництва буде здійснювати НКЦПФР. Тобто у нас залишиться 2 регулятори на ринку. У нас дуже прості вимоги для всіх учасників фінансового ринку: перше – прозорість структури власності, друге – достатність капіталу, третє – дотримання вимог законодавства в сфері фінансового моніторингу і ринкової поведінки і захисту прав споживачів. Більше ніяких специфічних умов НБУ не має”, – сказала Рожкова.
Вона зазначила, що Закон передбачає перехідний період, який закінчується 30 червня наступного року.
Рожкова висловила надію, що новий підхід до регулювання небанківського фінансового ринку не повинен позначитися на роботі компаній і їх кількості.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас