Мін'юст планує створити третейський суд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст планує створити третейський суд

Казна та Політика
336
Міністерство юстиції України має намір створити окремий третейський суд.
Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська в інтерв’ю виданню The Page.
“Хочемо створити окремий третейський суд. Наприклад, зараз Україна судиться в Стокгольмі. Там є авторитетний міжнародний суд. Все це можна буде зробити тут. Щоб з’явилася довіра, нам доведеться взяти іноземних суддів з хорошою репутацією. Це гідна альтернатива. І один з можливих варіантів поліпшити інвестиційний клімат для великого бізнесу, у якого є негативний досвід, у якого забирали активи. Ми цим точно займемося”, – сказав він.
Малюська також зазначив, що першим завданням міністерства буде ліквідувати корупційну складову в судовій системі.
“Просто банально зараз перше завдання – прибрати свавілля, корупційну складову, якою пронизані всі гілки. Потім будувати нову інфраструктуру, маючи хоч якусь базову стабільність. Тому що зараз запрошувати іноземців, будувати арбітражні суди, коли можна відібрати все без суду, в цьому немає сенсу. Ми закриваємо ключові діри в найближчий місяць і потім переходимо до більш довгострокових планів”, – сказав він.
Крім того, міністр зазначив, що новий суд повинен працювати нарівні зі Стокгольмським і Лондонським судами.
“Існує опція, ми її спробуємо реалізувати, – це привести сюди третейських арбітрів, іноземних суддів і спробувати створити тут арбітраж, який повинен мати прекрасну репутацію, був би надійним, працював би нарівні зі Стокгольмом і Лондоном”, – сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас