Мобільним операторам пропонують дозволити спільне користування радіочастотним ресурсом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мобільним операторам пропонують дозволити спільне користування радіочастотним ресурсом

Казна та Політика
592
Мобільним операторам пропонують дозволити спільне користування радіочастотним ресурсом.
Депутати пропонують ввести принцип технологічної нейтральності для роботи в радіочастотному спектрі і дозволити мобільним операторам спільне користування радіочастотним ресурсом (РЧР).
Про це сказано в законопроекті № 1086 від 29 серпня 2019 року.
Що передбачається:
  • введення принципу технологічної нейтральності, згідно з яким оператори зв’язку можуть користуватися смугами радіочастот, зазначеними в їхніх ліцензії, без обмеження у застосуванні конкретних радіотехнологій, визначених для цих смуг радіочастот, за умови забезпечення електромагнітної сумісності.
  • планується дозволити операторам спільно використовувати РЧР з метою прискорення розгортання мереж, збільшення їх території покриття і підвищення якості послуг.
  • встановити на законодавчому рівні вимоги ліцензування смуг радіочастот для впровадження мобільного зв’язку за умов аукціону з попередньою кваліфікацією учасників, виключаючи ліцензування за результатами проведення перерозподілу радіочастот.
  • встановити норму щодо обов’язкової присутності міжнародного ідентифікатора (IMEI код) продаваного термінального обладнання в Реєстрі IMEI кодів, як дозволеного або тимчасово дозволеного до обслуговування (виняток – коли його відсутність ініційовано користувачем через крадіжку або втрату).
  • Передбачає збільшення штрафів за порушення умов і правил діяльності в сфері користування РЧР в три рази (від 300 до 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян), а також встановлює відповідальність фізосіб-підприємців за порушення відповідних норм.
  • Штрафи за використання не дозволених (заборонених) в Україні радіоелектронних засобів та користування РЧР без належного присвоєння радіочастоти, ліцензії або з порушенням правил – збільшуються в 25 разів (від 500 до 1250 неоподатковуваних мінімумів для громадян і від 1250 до 2500 неоподатковуваних мінімумів для посадових осіб і громадян-суб’єктів господарської діяльності).
  • Передбачено скорочення переліку документів до заяви про видачу ліцензії на користування РЧР, а також скорочення термінів розгляду цих документів і виконання всіх необхідних дій до прийняття рішення про видачу ліцензії.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас