АМКУ оштрафував на 2,4 мільйона учасника тендеру Укрзалізниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував на 2,4 мільйона учасника тендеру Укрзалізниці

Кримінал
319
Антимонопольний комітет визнав компанії “ЄВК” та “МДС” винними у змові на торгах із закупівлі запасних частин для пасажирських вагонів УЗ.
Про це повідомляє прес-служба АМКУ.
“Обидві компанії запропонували Укрзалізниці продукцію німецької фірми «Евак ГмбХ». При цьому: подали свої пропозиції на тендер одночасно; користувалися при поданні однією ІР-адресою; надали однакові документи; переклад документації з німецької здійснили в одній фірмі у м. Дніпрі; занизили цінову пропозицію на однаковий коефіцієнт. при цьому компанія «ЄВК» надавала безвідсоткову фінансову допомогу товариству «МДС»”, – зазначається у повідомленні.
Зважаючи на це, Тимчасова адміністративана колегія АМКУ встановила порушення Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів.
На ТОВ «Науково-виробниче об’єднання «МДС» (сьогодні діє під назвою ТОВ «Стройактів») накладено штраф у розмірі 2,35 млн грн. Щодо «ЄВК» провадження закрито у зв’язку з припиненням діяльності цього підприємства.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас