АМКУ оштрафував дві компанії за змову на тендері — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував дві компанії за змову на тендері

Кримінал
370
Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував компанії “Доненергоекспорт” і “Тріалтрейд» за змову під час проведення тендеру із закупівлі обладнання для держпідприємства “Красноармійськвугілля”.
Як повідомляє відомство, відповідне рішення було прийнято сьогодні, 7 серпня.
Зокрема, АМКУ оштрафував “Доненергоекспорт” на 4,2 млн грн і “Тріалтрейд” на 340 тис. грн за узгоджені дії під час процедури електронних торгів на закупівлю профілів незамкнутих, шпунтових паль і конструктивних елементів залізничних і трамвайних колій зі сталі для “Красноармійськвугілля “в січні 2017 року.
Як зазначили в комітеті, система електронних закупівель «Prozorro» найбільш економічно вигідною визнала пропозицію «Доненергоекспорту» – 20,9 млн грн, проте розслідуванням встановлено факти, що свідчать про погоджену поведінку компаній на торгах, що є порушенням законодавства про захист економічної конкуренції.
Так, два «конкуренти» використовували спільну IP-адресу, надавали одне одному фінансову допомогу, в тому числі безвідсоткові позички, спільно використовували засоби зв’язку, подали тендерні документи, що мають спільні особливості електронних файлів.
«Нагадаємо, що «Доненергоекспорт» і «Тріалтрейд» є фігурантами справ НАБУ, в тому числі через тендери ДП «Селідоввугілля». ЗМІ, що спеціалізуються на розслідуваннях, пов’язують «Доненергоекспорт» і «Тріалтрейд» з Віталієм Кропачовим. Одним з доказів наводиться той факт, що після перереєстрації в Києві обидві компанії мали свої офіси в будівлі, якя йому належить», – сказано в повідомленні АМКУ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас