Британці інвестують близько $100 млн в "нове покоління електромобілів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британці інвестують близько $100 млн в "нове покоління електромобілів"

Фондовий ринок
333
Уряд Великобританії стане інвестором і зробить вкладення в розмірі 80 млн фунтів ($99,7 млн) в розробку “наступного покоління електромобілів” і, можливо, гібридних літаків.
Про це повідомив телеканал CNBC.
Таке фінансування, серед іншого, допоможе скоротити викиди вуглецю в таких галузях, як транспорт, будівництво і енергетика, заявила британська влада.
Промислові та наукові кола повинні очолити розробку нових технологій в сфері, яку британський уряд називає “Силовою електронікою, електричними машинами і приводами (PEMD)”. Це широке сімейство продуктів, які можна використовувати для перетворення систем, що використовують викопне паливо, на електричні з використанням батарей або інших джерел електроенергії.
Інвестиції перебувають під егідою так званої Industrial Strategy Future of Mobility Grand Challenge (англ., за змістом, – Стратегії щодо вирішення проблем промисловості і мобільності). Серед її цілей повна відмова від залізничного дизельного рухомого складу і переведення автомобільного парку Великобританії на транспортні засоби з нульовим викидом вуглецю до 2040 року.
“Якщо Великобританія очолить електричну революцію, це посилить її можливості в розробці і виробництві електромобілів наступного покоління, гібридних літаків і інтелектуальних електричних мереж, – заявив генеральний директор UK Research and Innovation Марк Уолпорт. – Це приведе до того, що невеликі та великі галузеві компанії будуть базуватися в Великобританії, що дозволить залучити інвестиції в нашу виробничу базу”.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас