Apple планує купити у Intel патенти на мобільні 5G-модеми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple планує купити у Intel патенти на мобільні 5G-модеми

Фондовий ринок
536
Apple Inc. планує купити у Intel Corp. бізнес з виробництва модемів для смартфонів, який оцінюється приблизно в $1 млрд.
Про це пише газета The Wall Street Journal з посиланням на обізнані джерела.
За їхніми словами, угода може бути укладена вже наступного тижня, якщо переговори не зірвуться. Джерела стверджують, що сторони обговорюють можливу угоду вже близько року.
Видання зазначає, що сума в $1 млрд для таких гігантів, як Apple і Intel, порівнянна з “похибкою при округленні”. Однак угода може мати стратегічне значення для Apple Inc. в боротьбі за лідерство при впровадженні технології 5G (п’ятого покоління мобільного зв’язку – ред.).
Потенційна купівля відкриє Apple доступ до багаторічних інженерних розробок Intel, що заощадить компанії роки, необхідні для створення власних чіпів, вважають автори статті.
Intel в свою чергу позбулася би збиткового виробництва: джерело газети стверджує, що компанія щорічно втрачає на розробках для смартфонів близько $1 млрд. Intel готова відмовитися від цього бізнесу, натомість зосередившись на розробках 5G-технологій для інших пристроїв, пише газета.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас