Сезонні вакансії в Україні: кого шукають роботодавці цього літа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сезонні вакансії в Україні: кого шукають роботодавці цього літа

Особисті фінанси
777
У той час як в Україні безробітних утричі більше, ніж вакансій, літо виявилося відмінною порою для пошуку офісних фахівців. Роботодавці шукають кандидатів на відкриті позиції в відділах маркетингу, реклами і PR. Активно шукали людей в сфері автотрейдингу, будівництва, в салонах краси та спортивних закладах.
Про це повідомляє експертно-аналітичний центр hh.ua | grc.
“Дуже затребувані фахівці й студенти, домашній і робочий персонал. Більшу частину (якщо не всі) зазначених профсфер можна назвати сезонними. І в цьому ключі їх приріст виглядає цілком логічно”, – описує ситуацію фахівець центру Юлія Дрожжина.
Наприклад, розміщувалися вакансії для інструкторів з плавання, садівників, городників, кухарів в готельно-ресторанні комплекси – типово “літні” пропозиції роботи.
А ось вакансії для фахівців в сферах “IT, телеком” (які складають 11% від усієї бази вакансій на сайті), “Бухгалтерія, управлінський облік, фінанси підприємства”, а також “Банки, інвестиції, лізинг”, “Рітейл” та “Закупівлі” розміщувалися менш активно.
“У цих профсферах активно розміщувалися вакансії в квітні-травні. А до червня, ймовірно, кадрові потреби в них вже були закриті”, – вважає Дрожжина.
Порівняно з аналогічним періодом 2018 року зміни торкнулися всіх сфер. Найзначніший приріст вакансій можна спостерігати в таких сферах, як “IT, телеком”, “Бухгалтерія, управлінський облік, фінанси підприємства”, “Маркетинг, реклама, PR”, “Адміністративний персонал”, “Початок кар’єри, студенти”, “Рітейл” , “HoReCa”. Менш активно розміщувалися в 2019 році, в порівнянні з 2018-м, вакансії для банківських співробітників, в профсферах “Транспорт, логістика” і “Будівництво, нерухомість”.
Найбільш позитивна динаміка – у Волинській, Житомирській, Сумській, Київській областях і в столиці. А ось роботодавці центральних регіонів, Одеської та Чернігівської областей розміщували вакансії відносно мляво.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас