Китайські інвестори виділять 10 млрд доларів на проекти в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайські інвестори виділять 10 млрд доларів на проекти в Україні

Фондовий ринок
2455
Україна планує реалізувати спільно з китайськими компаніями низку проектів з інвестиційним потенціалом близько 10 млрд доларів.
Про це повідомляє прес-служба Офісу Президента.
Відповідних домовленостей було досягнуто під час зустрічі Президента України Володимира Зеленського з представниками ділових кіл Китайської Народної Республіки.
За інформацією прес-служби, учасники зустрічі склали попередній перелік проектів з інвестиційним потенціалом близько 10 млрд доларів, які Україна планує реалізувати спільно з китайськими компаніями приватної та державної форм власності.
Координатором цих проектів було визначено Національну інвестиційну раду, яку очолює Президент.
Зокрема представники державної китайської корпорації, яка спеціалізується на будівництві об’єктів військової інфраструктури, запропонували декілька проектів, які вони могли б власним коштом втілити в Україні.
Представники приватної китайської компанії, що володіє одним з банків, який входить до топ-500 найбільших банківських установ світу, запропонували декілька проектів в сферах інфраструктури, сільського господарства, енергоефективності, а також фінансових послуг.
Глава держави, зі свого боку, запропонував обговорити з представниками китайського бізнесу можливості інвестування в розвиток інфраструктури, сільського господарства і в розробку газових родовищ в Україні. Одним з озвучених ним питань стало будівництво концесійної дороги навколо Києва.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас