Парцхаладзе пропонує змінити генплани міст і запровадити «блакитні лінії» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парцхаладзе пропонує змінити генплани міст і запровадити «блакитні лінії»

Казна та Політика
892
Місцева влада має змінювати генеральні плани міст та запроваджувати «блакитні лінії», що обмежують максимальну висотність забудов.
Про це, як повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе.
Він вважає, що оскільки з 1 вересня минулого року набули чинності нові ДБН, які вперше ввели норму щодо обмеження висотності будівель у населених пунктах України – так звані «блакитні лінії», українські міста повинні вже змінювати свої генеральні плани та вводити новий розділ, де буде чітко прописано, яка максимальна висотність забудови має бути.
Парцхаладзе нагадав, що згідно з законом про децентралізацію на місця було делеговано багато повноважень та доходів. Тому виконання державних будівельних норм також повинно бути на постійному контролі місцевої влади.
“Якщо чотири роки тому доходи всіх місцевих бюджетів були близько 50-60 млрд грн, то сьогодні це вже близько 300 млрд грн. Їм передані колосальні ресурси і можливості. І вони мають їх використовувати”, – підкреслив чиновник.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас