В Україні пропонують будувати платні дороги і мости — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні пропонують будувати платні дороги і мости

Казна та Політика
1386
Міністерство інфраструктури пропонує побудувати в Україні мости та дороги коштом приватного інвестора. В’їзд на них буде платним.
Про таку ініціативу повідомив заступник міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.
“Треба і деякі мости зробити платними. Більшість мостів будуються протягом 15 років. Наприклад, Подільсько-Воскресенський міст у Києві або запорізький. Це довгобуди, які забирають гроші з місцевого бюджету”, – вказав Довгань.
Яскравим прикладом такої моделі може слугувати американська система.
Заступник міністра наголосив на тому, що приватний підрядник обов’язково матиме прозоре фінансування, погоджене із міністерством. На його думку, першочергово потрібно переходити до моделі платних доріг. Починати Довгань пропонує із Кільцевої дороги у Києві, оскільки там досить інтенсивний трафік і щільний автомобільний потік, через що водії часто вдаються до порушень та їздять узбіччям. Те ж саме стосується і Одеської траси.
У межах Національної транспортної стратегії до 2030 року для будівництва доріг Міністерству інфраструктури потрібно виділити 50 млрд євро.
За умови постійного фінансування це число скорочується до 35 млрд євро, які необхідно буде виділити з бюджету держави. Натомість приватного підрядника зобов’яжуть виплатити решту 15 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас