В Україні пропонують змінити законодавство регулювання ринку таксі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні пропонують змінити законодавство регулювання ринку таксі

Фондовий ринок
560
Щоб вивести ринок таксі з тіні та зробити сервіс більш якісним для пасажирів, було розроблено концепцію нового законодавчого регулювання ринку таксі в Україні.
Про це повідомив один із гравців ринку, сервіс таксі Bolt.
11 липня Bolt разом із іншими учасниками ринку презентували в Американській Торговельній Палаті концепцію нового законодавчого регулювання ринку таксі, а також підписали відповідний меморандум стосовно об’єднання зусиль у її впровадженні.
Одна із причин створення концепції – це необхідність вивести із тіні перевізників, більшість із яких наразі перебувають у тіні.
“За статистикою, річний обсяг ринку перевезень в Україні становить 40 млрд гривень. Таким чином, бюджет України недоотримує значну кількість коштів”, – пояснили гравці ринку.
Створення нового законодавчого регулювання дозволить вивести з тіні ринок, змінити застаріле законодавство і впровадити зручний механізм для водіїв, який дозволятиме швидко та зручно оформити дозвіл на перевезення.
Зокрема, новий закон пропонує: скасувати ліцензування для внутрішніх перевезень пасажирів на таксі та на замовлення, а також обов’язкову реєстрацію водіїв як ФОП і потребу мати сертифікований таксометр, як і потребу подавати податкову звітність.
Натомість водіям пропонується: оформити дозвіл автомобільного індивідуального перевізника, який можна придбати на будь-який період, навіть на місяць.
“Оплата за дозвіл і є сплатою податків, крім неї жодних додаткових зборів стягуватися не буде. Обов’язковим є також страхування життя та здоров’я пасажирів”, – пояснили учасники ринку.
Така модель, вважають гравці ринку, буде вигідна і для водіїв, і для держави, і для пасажирів.
  • Водії отримують прості і зрозумілі правила доступу і діяльності на ринку.
  • Держава також зацікавлена у новій моделі, оскільки це дозволить вивести ринок з тіні і забезпечити додаткові надходження до бюджету.
  • Пасажири отримають вищу якість послуг, адже зросте конкуренція на ринку.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас