ЄК: Економіка єврозони не зростатиме через торговельну війну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄК: Економіка єврозони не зростатиме через торговельну війну

Світ
378
Єврокомісія погіршила свої прогнози щодо зростання економіки Єврозони з 1,5% до 1,4% у 2020 році.
Головною причиною погіршення прогнозів щодо економічного зростання стала торговельна війна між США та Китаєм та загальне погіршення торговельних відносин у світі.
Також Єврокомісія погіршила прогноз зростання економіки всього Євросоюзу — до 1,4% у 2019 році та до 1,6% у 2020 році. Найбільше на уповільнення зростання економіки ЄС вплинуло уповільнення зростання ВВП Німеччини, яке очікується на рівні лише 0,5% за підсумками 2019 року.
Влітку 2018 року США запровадили мита на алюміній та сталь з ЄС, на що у ЄС відповіли запровадженням мит на американську продукцію.

Довідка Finance.ua:

  • Торговельні відносини між США та Китаєм погіршились на початку 2018 року, коли США запровадили низку нових мит: спершу на імпорт сталі та алюмінію з усього світу, а потім на визначені категорії китайської продукції, що ввозиться до США.
  • За останніми даними, загальна вартість китайського імпорту, проти якої адміністрація Трампа запровадила мита, складає 250 мільярдів доларів на рік.
  • Торговельна війна минулого року мала негативні наслідки для фондових ринків світу. Зокрема, протягом 2018 року китайські компанії втратили близько 2,4 трильйона доларів, також збитків зазнавали американські компанії Apple, Ford та інші. Крім цього, у Китаї зафіксували найнижчий рівень економічного зростання за останні 28 років.
.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас