США і Китай відновили торговельні переговори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США і Китай відновили торговельні переговори

Світ
164
Влади США і КНР знову розпочали переговори з метою врегулювання торговельних розбіжностей між країнами.
Про це повідомляє американський телеканал CNBC з посиланням на неназваного представника американської адміністрації.
Згідно з інформацією телеканалу, у вівторок в телефонних переговорах з американської сторони брали участь голова Мінфіну США Стівен Мнучін і торговий представник США Роберт Лайтхайзер, а з китайської – віце-прем’єр Держради КНР Лю Хе і міністр комерції КНР Чжун Шань.
За словами представника адміністрації США, метою консультацій було “продовжити переговори, спрямовані на врегулювання надзвичайних торгових розбіжностей” між США і Китаєм.
Він зазначив, що переговори відновляться у відповідний час.
Перед початком травневого раунду торговельних переговорів між США і КНР, що закінчилися невдачею, президент США Дональд Трамп підняв мита на імпортовані китайські товари загальною вартістю $200 млрд з 10% до 25%, а також дав вказівку про підготовку до введення мит ще на $300 млрд, тобто на всю решту китайського експорту в США.
Однак в кінці червня, після саміту G20 і зустрічі з головою КНР Сі Цзіньпіном, Трамп заявив, що оптимістично налаштований в тому, що стосується подальших переговорів з Китаєм щодо торговельної угоди.
Трамп підтвердив, що до укладення угоди не збирається скасовувати вже введені відносно Китаю мита, але й нових вводити не буде.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас