Запуск нового ринку збільшить прибуток "Укргідронерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запуск нового ринку збільшить прибуток "Укргідронерго"

Казна та Політика
177
Чистий прибуток державного підприємства (ДП) “Укргідроенерго” зросте на 0,8 млрд гривень до 2,6 млрд гривень, дохід від реалізації збільшиться на 1,6 млрд гривень до 7,6 млрд гривень.
Про це йдеться в розпорядженні №479-р, яке було прийнято на засіданні Кабміну 5 липня, повідомила прес-служба “Укргідроенерго”.
Кабінет Міністрів України вніс відповідні зміни до фінансового плану компанії на поточний рік.
“Затвердження скорегованого фінансового плану дозволить вести господарську діяльність “Укргідроенерго” в нових умовах ринку електричної енергії, забезпечуючи стабільну прибуткову діяльність суспільства”, – повідомила прес-служба держпідприємства.
Істотне підвищення доходу і чистого прибутку “Укргідроенерго” безпосередньо пов’язано зі значним зростанням тарифу на електроенергію, вироблену держпідприємством, в результаті введення реформи ринку електроенергії. Середня ціна електроенергії ДП “Укренерго” після старту реформи зросла на 47% – з 0,7 гривень за кВт-год, до 1,1 гривень за кВт-год.
Збільшення доходу і чистого прибутку ДП “Укргідроенерго” забезпечить підвищення доходів бюджетів. Загальна сума надходжень податків і зборів від “Укргідроенерго” до державного і місцевих бюджетів збільшиться на 0,4 млрд гривень до 2,8 млрд гривень.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 липня розпочався другий етап реформи енергосектору. Після його запуску запрацює ринок двосторонніх договорів, споживачі зможуть вибирати постачальника, який запропонує кращу ціну і якість.
  • Реалізація передбачених Законом України “Про ринок електроенергії” реформ призведе до лібералізації ринку електроенергії України і його функціонування на конкурентних засадах за європейською моделлю.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас