Dragon Capital змінила прогноз курсу гривні до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Dragon Capital змінила прогноз курсу гривні до кінця року

Казна та Політика
4517
Зростання економіки України в 2019 році може прискоритися до 3,2%, а інфляція очікується нижче 8%.
Такими прогнозами поділився генеральний директор інвестиційної компанії Dragon Capital, голова наглядової ради Центру економічної стратегії (ЦЕС) Томаш Фіала.
“У нас дійсно макроекономічна ситуація в Україні краща, ніж була 5 років тому і більше. Наша компанія зробила апгрейд макроекономічних показників на цей рік. Ми підняли прогноз зростання економіки завдяки зростанню внутрішнього попиту з 2,7% до 3,2%. Також ми очікуємо, що інфляція впаде нижче 8%”, – сказав Фіала.
Він повідомив про перегляд прогнозного курсу національної валюти за підсумками поточного року в бік зниження до 27,5 гривні за долар.
“Також ми зробили апгрейд по курсу. На кінець поточного року раніше очікували курс 29,7 гривні/долар, зараз очікуємо 27,5 гривні/долар”, – сказав Фіала, додавши, що такий поліпшений прогноз пов’язаний з поліпшенням поточного рахунку платіжного балансу.
Експерт підкреслив, що для забезпечення економічного зростання більш швидкими темпами Україні необхідно залучати як зовнішні, так і внутрішні інвестиції.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас