Україна опустилася в рейтингу паспортів на чотири позиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна опустилася в рейтингу паспортів на чотири позиції

Казна та Політика
834
У третьому кварталі 2019 року Україна посіла 44 місце в індексі паспортів компанії Henley & Partners, розділивши його з Нікарагуа і Тувалу. Наразі українці можуть відвідувати без візи 126 країн.
У попередньому кварталі показник України був вищим – 40 місце і 128 країн з безвізовим відвідуванням. За останні місяці Джібуті (держава в східній Африці) і Бенін (держава в Західній Африці) змінили свою візову політику, і тепер українці повинні отримувати електронну візу замість візи після прибуття (методологія Індексу паспортів зараховує візу після прибуття як безвізовий в’їзд, електронну візу – ні).
Якщо проаналізувати показники України за останні 10 років, то видно істотний прогрес. У 2009 році українці могли відвідувати без візи всього 50 країн світу, 5 років тому – 79 країн.
Перше місце в індексі паспортів компанії Henley & Partners, як і раніше, посідають Японія і Сінгапур, паспорти яких дозволяють відвідувати без візи 189 країн світу. Південна Корея, яка три місяці тому була на першій сходинці, втратила дві позиції і тепер посідає друге місце разом з Німеччиною і Фінляндією (187 країн). Трійку лідерів замикають Данія, Італія та Люксембург (186 країн).
«Зміни в перших рядках індексу викликані в основному пом’якшенням візової політики Пакистану. У надії залучити туристів і стимулювати економіку Пакистан тепер пропонує візу після прибуття громадянам 50 країн, включаючи Фінляндію, Швейцарію, Іспанію, Мальту. Цікаво, що це спрощення не поширюється ні на США, ні на Великобританію», – сказано в повідомленні компанії Henley & Partners. Обидві країни розмістилися на 6 місці (183 країн) – це найнижча позиція, яку вони займали з 2010 року.
Афганістан значиться на останньому 109 місці Індексу з безвізовим доступом в 25 країн.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас