Уряд збільшив максимально допустиму відстань між станціями метро у 1,5 раза — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд збільшив максимально допустиму відстань між станціями метро у 1,5 раза

Казна та Політика
2493
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ ухвалило оновлені державні будівельні норми щодо будівництва станцій метро, дозволивши розміщувати їх на відстані 3 кілометри одна від одної.
Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.
“У новому ДБН “Метрополітени” дозволено збільшувати відстань між новими станціями метро до 3 км. Зараз така максимальна відстань складає 2 км. Це дозволить більш ефективно проектувати розташування нових станцій – щоб вони розміщувалися на перехресті інших транспортних потоків, у тому числі, транспортно-пересадочних вузлів, де це буде найбільш оптимально”, – ідеться в повідомленні.
Норма стосується лише нового будівництва і набирає чинності з 1 вересня цього року.
Що теж важливо:
  • Мінімальна відстань між станціями зберігається на рівні 900 м.
  • Всі лінії метрополітену, у тому числі, окремі станції мають проектуватися лише на основі діючих генпланів та детальних планів території, обов’язково враховуючи генеральні комплексні транспортні схеми міста, існуючу мережу метрополітену та інженерно-транспортну інфраструктуру.
  • Напрям ліній метро, місця розташування станцій та пересадочних вузлів між ними визначаються на стадії розроблення техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) і враховують перспективну пропускну здатність ліній метро.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас