Видобуток нафти в країнах ОПЕК знизився до мінімуму за п'ять років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Видобуток нафти в країнах ОПЕК знизився до мінімуму за п'ять років

Енергетика
263
Із звіту Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) випливає, що незаконний видобуток нафти в країнах ОПЕК в травні 2019 року опустилася до 29,95 млн барелів на добу, що стало найменшим значенням за останні п’ять років.
Про це повідомляють російські ЗМІ.
Зазначається, що експерти МЕА назвали основною причиною такого різкого спаду введення США санкцій щодо покупців іранської нафти, а також скорочення видобутку в Нігерії і Саудівській Аравії.
З офіційного бюлетеня ОПЕК випливає, що середньодобовий видобуток нафти в країнах, що входять до організації, в травні скоротився в порівнянні з попереднім місяцем на 236 тис. барелів і склав 29,876 млн барелів.
Зазначено, що видобуток нафти в Ірані впав відразу на 227 тисяч барелів на добу, в Нігерії – на 92 тис. Барелів, в Саудівській Аравії – на 76 тисяч, а в Венесуелі – на 35 тисяч. Падіння нафтовидобутку в цих країнах було частково компенсовано зростанням в Іраку, Анголі і Габоні.
Дані ОПЕК свідчать, що загалом в травні цього року загальний обсяг видобутку нафти в світі збільшився в порівнянні з квітнем на 40 тисяч барелів на добу, завдяки зростанню виробництва в країнах, що не входять до картелю.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас