НКРЕКП обіцяє переглянути тарифи для облгазів до кінця червня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЕКП обіцяє переглянути тарифи для облгазів до кінця червня

Енергетика
245
Профспілка газових господарств України заявляє про обіцянку Національної комісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) переглянути тарифи для газорозподільних компаній до кінця червня.
Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова профспілкового комітету газових господарств Сергій Копанічук.
“13 червня відбулася зустріч Профспілок газових господарств України з головою НКРЕКП Оксаною Кривенко, на якій обговорювався перегляд тарифів для газорозподільних компаній. Під час зустрічі Кривенко пообіцяла, що до кінця червня комісія перегляне збиткові тарифи на розподіл газу”, – зазначив Копанічук.
За його словами, причиною зустрічі Профспілок газовиків і глави держрегулятора стала критична ситуація в сфері газорозподілу.
“Четвертий рік поспіль НКРЕКП не переглядає тарифи для операторів ГРМ, що призвело до накопичення ними мільярдних збитків і боргів. Зарплата у працівників газорозподільних компаній вдвічі нижча за середню по промисловості в Україні”, – зазначив Копанічук.
За його словами, через це підприємства вже втратили третину кваліфікованих працівників і відчувають величезний кадровий голод.
“Якщо до 20 червня Регулятор не почне переглядати тарифи для операторів ГРМ, то профспілки будуть змушені почати всеукраїнську акцію протесту”, – заявив після зустрічі Копанічук.
Він зазначив, що оператори ГРС в черговий раз надали НКРЕКП повний пакет документів для прийняття економічно обґрунтованих тарифів.
“Регулятор повинен передбачити для працівників газових компаній зарплату, яка відповідає середній зарплаті по промисловості. На сьогодні в Україні вона вже досягла 10 тис. гривень. Крім того, в нових тарифах нарешті повинні бути враховані кошти на встановлення у побутових споживачів індивідуальних газових лічильників, як того вимагає Закон України “Про забезпечення комерційного обліку газу”. У новому тарифі Регулятор повинен враховувати достатнє фінансування для ремонту і модернізації мереж, щоб оператори ГРМ могли виконати весь комплекс робіт для забезпечення безаварійної та безперебійної роботи газорозподільної системи”, – сказав Копанічук.
У разі, якщо НКРЕКП буде надалі затягувати процес перегляду тарифу для газорозподільних компаній, Копанічук запевнив у готовності всіх працівників галузі приєднатися до безстрокової акції протесту під стінами НКРЕКП
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас