Мінсоцполітики хоче ввести нову соціальну послугу для батьків: вони зможуть відпочивати від дітей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінсоцполітики хоче ввести нову соціальну послугу для батьків: вони зможуть відпочивати від дітей

Казна та Політика
1199
В Україні планують ввести 23-й стандарт соціальних послуг. Він полягає в тому, що батькам надаватиметься можливість відпочити від своїх дітей. Такий досвід перейняли в Європі. В Україні він в першу чергу пошириться на сім’ї, де виховують дітей з інвалідністю.
Про це йдеться в сюжеті ТСН.
Міністерство соціальної політики планує ввести нову послугу для батьків, щоб вони змогли відпочити від своїх дітей. Так, на певну кількість днів батьки матимуть можливість віддавати дитину в спеціальні центри на цілодобове перебування. Там з дитиною будуть займатися фахівці, психологи і логопеди.
Практику перейняли в європейських країнах. Її в пілотному варіанті запустили на Вінниччині. Спеціалізований центр тут називають табором, бо дітей приймають по заїздах. Один триває два тижні і в ньому всього вісім дітей. Наприклад, в цьому є трудова майстерня, арт-майстерня і музична кімната. З батьків за перебування дітей грошей не беруть. Область виділила з бюджету майже мільйон – це на 14 заїздів. Туди вже стоїть черга бажаючих.
Такі центри мають з’явитися по всій країні.
У Міністерстві соціальної політики обіцяють, що соціальну послугу під назвою “перепочинок батьків” затвердять вже у вересні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас