РФ оскаржила рішення міжнародного арбітражу щодо компенсації втрачених у Криму активів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ оскаржила рішення міжнародного арбітражу щодо компенсації втрачених у Криму активів

Фондовий ринок
2173
Росія подала до Верховного суду Швейцарії заяву про скасування арбітражних рішень щодо компенсації низці українських компаній, зокрема «Укрнафті», збитків за втрачені внаслідок анексії Криму активи.
Відповідну апеляцію РФ подала 27 травня, Верховний суд Швейцарії підтвердив отримання заяви, передає Міністерство юстиції Росії.
У Росії заявляють, що не погоджуються з рішеннями міжнародного арбітражу ООН, який присудив РФ сплатити «Укрнафті» 44,45 мільйона доларів компенсації за втрачені під час незаконної анексії Криму активи.
Зокрема, у РФ вважають, що рішення міжнародного арбітражу було винесено без встановлення того «факту», що «Крим є частиною території Росії», хоча арбітраж визнав, що Росія несе відповідальність за втрачені активи «Укрнафти» на території Криму.
Крім цього, у РФ заявили, що інвестиції позивачів, зокрема «Укрнафти» та низки інших компаній, «було придбано незаконним чином, у тому числі через корпоративні захоплення та незаконну приватизацію». Тому, на думку юристів з РФ, виконати рішення міжнародного арбітражу ООН неможливо у країнах з розвиненою системою права.
Нагадаємо, що Третейський суд у Гаазі зобов’язав Російську Федерацію відшкодувати низці українських компаній збитки за анексію Криму. Зокрема, мова йшла про суму у 159 мільйонів доларів. Росію визнали відповідальною за порушення прав українських інвесторів, починаючи з 21 березня 2014 року, коли Володимир Путін підписав указ про анексію Криму. Позов проти Росії подавали 18 українських компаній, а також одна фізична особа.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас