ІнАУ попросила Зеленського втрутитися в ситуацію з незаконним обшуком у Finance.ua — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ІнАУ попросила Зеленського втрутитися в ситуацію з незаконним обшуком у Finance.ua

10399
Минуло більше місяця з моменту обшуку, в результаті якого компанія Finance.ua позбулася серверів і робочих комп’ютерів. Незважаючи на зафіксовані під час обшуку порушення з боку правоохоронців і заяви незалежних юристів про те, що дії прокуратури незаконні, прокуратура Голосіївського району продовжує утримувати техніку підприємства.
Інтернет-асоціація України (ІнАУ), яка об’єднує 220 айті-компаній, направила відкритий лист президенту України Володимиру Зеленському з приводу вилучення техніки у Finance.ua.
«Ми повністю підтримуємо Вашу заяву на iForum-2019 про необхідність спільних дій задля змін у сфері діджиталізації. На жаль, Ваша теза про неможливість шантажувати бізнес вилученням документів, якщо вони цифрові, ще не відповідає українським реаліям. Досі вітчизняні силовики замість виїмки паперів вилучають електронні інформаційні системи (сервери і комп’ютерну техніку), ігноруючи положення закону про пріоритетність копіювання інформації перед вилученням серверів і вбиваючи бізнес підприємств», – йдеться в листі Зеленському.
У своєму листі ІнАУ підкреслює, що вартість вилучених ГПУ серверів і комп’ютерів становить 700 тисяч гривень, а роботі популярного вітчизняного сайту заподіяно значної шкоди. ІнАУ також вказує, що дії прокуратури створили небезпеку втрати робочих місць.
Асоціація закликала Володимира Зеленського втрутитися в ситуацію заради створення в Україні умов, що виключають незаконні дії стосовно вітчизняного бізнесу.
Раніше ІнАУ направляла листи Генеральному прокурору, Главі національної поліції і Главі СБУ. В листах ІнАУ вказала на порушення закону «Маски-шоу СТОП1» під час обшуку. Інтернет-асоціація запропонувала передати правоохоронцям необхідну кількість жорстких дисків для копіювання інформації з вилучених у Finance.ua комп’ютерів, щоб техніку повернули редакції і дозволили компанії нормально працювати. Реакції на пропозицію ІнАУ з боку правоохоронних органів не було.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас