Boeing провела випробування двигунів корабля CST-100 Starliner — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Boeing провела випробування двигунів корабля CST-100 Starliner

Технології&Авто
1253
Компанія Boeing успішно завершила наземні випробування двигунів свого космічного корабля CST-100 Starliner.
Вогневі випробування всіх елементів рухової системи проводилися на випробувальному полігоні NASA в Нью-Мексико, пише Slash Gear.
Boeing повідомляє. що випробування довели здатність апарата маневрувати в космосі. Випробування проходили на стенді NASA «Білі піски», де команди Boeing успішно запускали двигуни корабля більше двох десятків разів.
Інженери запускали пристрої CST-100 Starliner, що підрулюють, 19 разів, щоб імітувати маневри, які транспортному засобу доведеться здійснювати в космосі. Крім того, за даними приватної аерокосмічної компанії, двигуни Starliner були запущені десятки разів, щоб імітувати критичну систему скидання висоти.
Також на випробуваннях провели активацію системи аварійного порятунку як на великій, так і на малій висоті. Компанія запевняє, що всі випробування були пройдені бездоганно.
«Завдяки тому, що безпека наших астронавтів стоїть на першому місці в усьому, що ми робимо, це успішне тестування доводить, що ця система буде працювати правильно і забезпечить безпеку Starliner та екіпажу на всіх етапах польоту. Це шлях до майбутнього випробування скидання майданчика і польотів на Міжнародну космічну станцію і з неї наприкінці цього року», – сказав віце-президент програми комерційного екіпажу Boeing Джон Малхолланд.
Згідно з останніми даними, Boeing планує провести випробувальний запуск корабля CST-100 Starliner в безпілотному режимі цього літа. Пілотований запуск апарату з двома астронавтами NASA, а також тестовим пілотом Boeing на борту має відбутися ближче до кінця цього року.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас