Суд зобов'язав НКРЕКП компенсувати облгазу Фірташа 1 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд зобов'язав НКРЕКП компенсувати облгазу Фірташа 1 млрд грн

Фондовий ринок
771
Шостий апеляційний адміністративний суд зобов’язав Нацкомісію держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) компенсувати компанії Дніпропетровськгаз 1,038 млрд грн збитків і встановити економічно обґрунтований тариф.
Про це повідомляє прес-служба компанії.
До виконання цього рішення суду Дніпропетровськгаз нібито не може погасити свої борги за газ перед НАК Нафтогаз України і іншими контрагентами, йдеться в повідомленні.
“Криза неплатежів спричинена тим, що чинний тариф на розподіл газу не покриває всіх обґрунтованих витрат підприємства. Рішення суду, винесене на користь АТ Дніпропетровськгаз, є доказом того, що НКРЕКП роками здійснювало цілеспрямовану дискримінаційну тарифну політику по відношенню до газорозподільних компаній”, – наголошується в прес-релізі.
“Зокрема, регулятор не врахував в тарифі необхідні обсяги газу для виробничо-технологічних потреб і встановив занижену вартість цього газу”, – додають в компанії.
Дніпропетровськгаз також звинувачує НКРЕКП в змові з Нафтогазом з метою монополізації ринку розподілу газу. Він вимагає від регулятора виконати рішення суду і розблокувати роботу компанії.
Дніпропетровськгаз входить до Регіональної газової компанію олігарха Дмитра Фірташа.
За матеріалами:
BIN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас