Банкіри: Про курс гривні і можливу відставку уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри: Про курс гривні і можливу відставку уряду

Валюта
5920
Заява президента України Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради восьмого скликання і можливу відставку Кабінету міністрів в короткостроковій перспективі істотно не позначиться на курсі гривні.
Так, за словами начальника управління дилінгових операцій Райффайзен банку Аваль Юрія Гриненка, гривня на міжбанківському валютному ринку продовжує зміцнюватися.
“Курс гривні на міжбанківському валютному ринку в понеділок зміцнився з рівня 26,33 грн/$1 до 26,185 грн/$1 наразі у зв’язку з припливом валюти від нерезидентів. Тобто така ситуація (розпуск Верховної Ради і можлива відставка уряду – ІФ) була прогнозованою і їх не насторожує. Це, напевно, ті слова, які вони хотіли б почути, адже це позитивні повідомлення для громадян. По вівторках проводиться аукціон, і нерезиденти готуються до купівлі ОВДП на завтрашньому аукціоні”, – сказав він.
Директор казначейства банку “Кредит Дніпро” Олег Курінний вважає, що розпуск Верховної Ради і можлива відставка уряду може чинити короткостроковий несуттєвий дестабілізуючий вплив на курс гривні.
“Політичні фактори – розпуск Ради і можлива відставка уряду – можуть чинити короткостроковий несуттєвий дестабілізуючий вплив на курсову динаміку, посилюючи спекулятивну складову, але в середньостроковій перспективі визначальним буде вплив фундаментальних економічних чинників, що впливають на співвідношення припливу і відпливу валюти: обсяги і графік боргових виплат, перебіг співпраці зі світовими фінансовими організаціями, інтерес інвесторів до вкладень в ОВДП, кон’юнктура світових сировинних і фондових ринків, обсяги експортної виручки і надходжень від трудових мігрантів”, – сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас