За участю України розкрито злочинну кібермережу, що викрадала гроші через інтернет-банкінги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За участю України розкрито злочинну кібермережу, що викрадала гроші через інтернет-банкінги

Кримінал
371
Коаліція шести країн – США, Німеччини, України, Грузії, Молдови, Болгарії – за участю Федерального Бюро Розслідувань США, Євроюсту і Європолу, провела спільну операцію з викриття діяльності міжнародної злочинної мережі, яка, використовуючи шкідливу комп’ютерну програму GozNym, викрала близько $100 млн.
Відповідне оголошення було зроблено на прес-конференції, яка відбулася в четвер у Гаазі (Нідерланди) в штаб-квартирі Інтерполу.
За словами американського прокурора Скотта Брейді, злочинці використовували програму GozNym з метою викрадення, як було визначено, $100 млн у понад 41 тисячі жертв, переважно, представників бізнесу та фінансових інституцій в США, Північній Америці і в Європі. Кілька злочинців вже постали перед судом в Україні, Молдові, Грузії та США. Вони звинувачуються в тому, що, використовуючи програму GozNym, перехоплювали паролі для входу в банківську систему, заходили на банківські рахунки жертв, крали гроші і відмивали їх через підконтрольні їм банківські рахунки.
Прокурор також заявив, що сьогодні “ми відзначаємо нову віху в боротьбі з міжнародною організованою злочинністю”. “Ми раді оголосити, що, завдяки безпрецедентним міжнародним зусиллям було розкрито кримінальну мережу”, – констатував він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас