"Укрзалізниця" провела підготовчу роботу для залучення нових запозичень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" провела підготовчу роботу для залучення нових запозичень

Фондовий ринок
162
“Укрзалізниця” провела всю підготовчу роботу для залучення запозичень на зовнішніх і внутрішньому ринках і має потенціал до кредитування в національній та іноземній валюті. Близько 26% всіх доходів компанії сьогодні захеджовані.
Про це повідомив голова правління АТ “Укрзалізниця” Євген Кравцов в кулуарах Міжнародної інвестиційної конференції 2019 Concorde Capital, яка пройшла сьогодні в Києві.
У найближчій перспективі це буде зроблено щодо всіх доходів “Укрзалізниці” через впровадження автоматичної індексації тарифу на залізничні вантажні перевезення на рівень ІЦВ.
За його словами, в першому півріччі також буде запроваджено механізм індексації на індекс цін виробників до інших продуктів компанії, що збільшить рівень захеджованих доходів до 35%. “У найближчій перспективі наша мета – захеджувати майже всі доходи “Укрзалізниці”, і ми плануємо зробити це через введення автоматичної індексації тарифу на залізничні вантажні перевезення на рівень ІЦВ”, – розповів топ-менеджер.
“Ми маємо багато зобов’язань, і виплати, які мають відбутися цього року, вимагають від нас прагматичного підходу, який повинен забезпечити інвестиційні процеси та стабільну операційну діяльність компанії”, – підкреслив голова правління УЗ.
Так, “Укрзалізниця” своєчасно і в повному обсязі виконує свої зобов’язання за єврооблігаціями (в березні 2019 року було погашено 150 млн доларів США основного боргу). За рахунок введення централізованої системи управління грошовими потоками ліквідність компанії залишається на стабільному рівні, що додає впевненості інвесторам у своєчасному виконанні фінансових зобов’язань.
Враховуючи поліпшення фінансово-економічного стану, компанія розраховує на розширення співпраці з ЄБРР і ЄІБ, українськими банками-партнерами, а також розглядає можливість емісії внутрішніх облігацій.
“Зараз ми спостерігаємо високий рівень інтересу, велику активність щодо цього інструменту з боку українських і міжнародних гравців. Наша стратегія полягає в тому, щоб використовувати такий “мікс” і далі продовжувати поповнювати портфель гривневими інструментами”, – зазначив Кравцов. Він також додав, що компанії цікаві коротко- і середньострокові інструменти з обґрунтованими відсотковими ставками.
Крім того, за його словами, з грудня 2018 року УЗ співпрацює зі Світовим банком з метою визначення напрямків і можливих фінансових інструментів кредитування.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас