Безкоштовна діагностика не запрацює з 1 липня – голова НСЗУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безкоштовна діагностика не запрацює з 1 липня – голова НСЗУ

Казна та Політика
525
Національна служба здоров’я України найймовірніше не встигне запустити програму “Безкоштовна діагностика” до 1 липня 2019 року, як було анонсовано.
Про це голова НСЗУ Олег Петренко розповів, відповідаючи на запитання журналістів у вівторок, 14 травня.
“Зараз я можу абсолютно чесно сказати, що в мене нема впевненості, що ми стартуємо 1 липня… Ми запустили декларації, потім запустили електронний рецепт, а тут треба запустити електронне направлення. Оцінюючи готовність закладів різного рівня, особливо вторинного, до праці з електронними інструментами показало нам, що технологічно встигнути зробити це до першого липня буде практично неможливо”, – каже Олег Петренко .
За словами Петренка, НСЗУ спільно з урядом нині приймають рішення про відтермінування, однак, на скільки саме часу – поки що точно не відомо.
Крім того, Петренко зауважив, що поки що не відомо, чи надаватимуть безкоштовно послуги за електронним направленням приватні медичні заклади.
Раніше в МОЗ анонсували, що з 1 липня за направленням сімейного лікаря можна буде безкоштовно проходити рентген, УЗД, мамографію, ехокардіографію серця та інші аналізи та діагностичні процедури в будь-якому медзакладі на вибір.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас