Лікарі виписали вже понад мільйон електронних рецептів - НСЗУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лікарі виписали вже понад мільйон електронних рецептів - НСЗУ

Казна та Політика
208
Станом на 25 квітня виписано вже понад мільйон електронних рецептів.
Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє Національна служба здоров’я.
“Станом на 25 квітня виписано 1 051 029 електронних рецептів. Понад половину з них – відпущено. НСЗУ виплатила перші кошти – 7,8 млн грн – аптечним закладам за договором на участь в урядовій програмі”, – ідеться в повідомленні.
Як пацієнтові отримати ліки за електронним рецептом:
1. Пацієнт записується та приходить на прийом до сімейного лікаря, терапевта або педіатра, з яким у нього підписана декларація. Обов’язкова умова: пацієнт має звернутися саме до свого лікаря.
2. Лікар проводить прийом і виписує рецепт.
3. Під час виписування електронного рецепту лікар разом з пацієнтом мають перевірити, чи номер мобільного телефону, зазначений в декларації є актуальним і належить пацієнту. Лікар повинен назвати вам код мобільного оператора та останні цифри номера.
4. Після перевірки номера телефону лікар виписує рецепт в електронній системі охорони здоров’я.
5. На мобільний телефон пацієнта приходить смс з унікальним номером рецепта та кодом підтвердження для отримання ліків в аптеці. Зміст СМС: «Ваш рецепт: ХХХХ-ХХХХ-ХХХХ-ХХХХ. Код підтвердження: ХХХХ».
6. За необхідності або на прохання пацієнта лікар може роздрукувати консультаційний висновок, який містить розділ з призначеннями, зокрема призначенням ліків. В цьому розділі зазначається інформація про виписані ліки та номер електронного рецепта.
7. Пацієнт йде у будь-яку зручну для нього аптеку, що бере участь у програмі «Доступні ліки». Називає працівнику аптеки номер рецепта.
8. Працівник пропонує пацієнту лікарські засоби, які є в цій аптеці і входять в програму «Доступні ліки».
9. Пацієнт обирає один із лікарських засобів, називає чотиризначний код підтвердження та отримує свої ліки. Якщо необхідного препарату немає, пацієнт може піти в іншу аптеку і отримати ліки там.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас