Міненерговугілля створить умови для інвестування у відновлювані джерела енергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерговугілля створить умови для інвестування у відновлювані джерела енергії

Казна та Політика
188
Міністерство енергетики та вугільної промисловості розробляє низку нормативно-правових актів, спрямованих на розвиток в Україні системи накопичення електричної енергії та залучення інвестицій у цей сектор – повідомив Інтерфакс, посилаючись на прес-службу відомства.
На зустрічі з International Finance Corporation (IFC) обговорювався розвиток системи накопичення е/е в умовах стрімкого зростання ВДЕ (відновлюваних джерел енергії) в Україні. Там Міненерго повідомило, що займається розробкою Порядку проведення конкурсу на будівництво генеруючої потужності та виконання заходів з управління попитом.
“Також ведеться робота над усуненням регуляторних обмежень, які ускладнюють використання електроакумулювальних систем у новому ринку е/е” – цитує прес-служба Міненерговугілля слова керівника експертної групи директорату енергоринків Олександра Мартинюка. Це створить умови для енергоакумулювальних систем на новому ринку.
Як повідомлялося, Україна в першому кварталі 2019 року ввела 861,1 МВт потужностей відновлюваних джерел енергії (ВДЕ), що у 5,4 разу більше, ніж за аналогічний період минулого року, і на 16% більше, ніж за весь 2018 рік.
Оновлений на початку квітня прогнозний електроенергетичний баланс України передбачає виробництво е/е з ВДЕ в обсязі 5,979 млрд кВт-год, що в 2,3 разу (на 2 млрд 633 млн кВт-год) більше, ніж у 2018 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас