Суперечка про ціну на газ для населення: з'явилася реакція Міненерго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суперечка про ціну на газ для населення: з'явилася реакція Міненерго

Енергетика
5209
Компанія “Нафтогаз України”, згідно з постановою Кабінету Міністрів № 293, зобов’язана з травня знизити ціни на газ для населення. Про це йдеться в листі-зверненні Міністерства енергетики та вугільної промисловості до компанії.
“Якщо промисловість купує блакитне паливо дешевше, населення не може платити більше”, – повідомляє прес-служба Міненерго.
На думку юристів міністерства, для того щоб продавати газ населенню дешевше, Положення про постачальника зі спеціальними зобов’язаннями (ПСЗ) скасовувати не обов’язково, оскільки ст. 11 Закону України “Про ринок природного газу” не обмежує повноважень уряду за кількістю актів, які повинні бути ухвалені у відношенні покладання спеціальних зобов’язань на суб’єктів ринку.
“Згідно зі ст. 17 Конституції України, всі постанови і розпорядження, які видає Кабінет Міністрів України, є обов’язковими до виконання”, – сказано в повідомленні.
Міненерго нагадало, що Кабмін 3 квітня ухвалив постанову № 293, яка дозволяє “Нафтогазу” знизити ціни на газ для населення.
“Якщо кон’юнктура газового ринку демонструє зниження цін на газ для промисловості, “Нафтогаз” зобов’язаний продавати для населення газ за ціною, яка визначається як середньоарифметична ціна газу, за якою державна компанія пропонує газ промисловим споживачам за умови попередньої оплати. Якщо ціна для промисловості зростає, “Нафтогаз” має продавати газ для населення за ціною, визначеною постановою КМУ № 867”, – повідомила прес-служба міністерства.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас