День фінансів, 5 квітня: нові правила автострахування для водіїв, програш України в СОТ, топ-5 найгірших доріг України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 5 квітня: нові правила автострахування для водіїв, програш України в СОТ, топ-5 найгірших доріг України

740
П’ятниця, 5 квітня: Які дороги в Україні чекають ремонту і що програла в СОТ Україна в суперечці з Росією.
Україна програла суперечку з Росією в СОТ. Україна програла суперечку з Росією щодо їх заборони на транзит товарів на ринки Середньої Азії через свою територію. Розглянувши доводи сторін, СОТ прийняла позицію РФ, політична ситуація в Україні в 2014-2015 роках створювала суттєві загрози для її національної безпеки. А тому – обмеження транзиту вони не визнали порушенням.
Прогноз щодо рівня інфляції до кінця року. Згідно інфляційним прогнозами НБУ, на кінець поточного року інфляція в Україні складе приблизно 6%. Про це заявив глава Національного банку України Яків Смолій. Він додав, що інфляція перевищувала очікування Національного банку в 2017 і 2018 роках тому, що монетарна політика НБУ не має всеосяжного впливу на цей процес. Адже існують інші фактори, які виходять за межі повноважень центрального банку.
У Мінфіні підбили підсумки 1 кварталу 2019 року. Піковий за погашенням державного боргу після реструктуризації боргів, яка відбулася в 2015 році. Планові платежі з погашення та обслуговування державного боргу на 2019 рік передбачено в обсязі 458 млрд грн, в порівнянні із середнім показником за 2015-2018 роки в сумі 236 млрд грн.
Нові правила автострахування для водіїв. У парламенті зареєстровано законопроект № 10196 «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів». Законопроект пропонує скоротити з 90 до 60 днів базовий термін, протягом якого страховик зобов’язаний прийняти рішення щодо здійснення страхової виплати, передбачивши випадки, коли цей термін може скорочуватися до 10 днів, а також вичерпно визначити умови і межі продовження такого терміну.
Топ-5 найгірших доріг України. Олександр Кава, радник голови Укравтодору та колишній заступник міністра інфраструктури, назвав п’ять доріг України, які зараз перебувають в найгіршому стані. Кава додав, що також в поганому стані перебуває дорога М12, на території Кіровоградської області, водночас на територіях Вінницької, Хмельницької та Тернопільської вона в хорошому стані.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас