Шахраї продають українцям "єврономери" з сюрпризом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахраї продають українцям "єврономери" з сюрпризом

Кримінал
1864
В Україні, за підрахунками Державної фіскальної служби, досі перебуває чверть мільйона нерозмитнених “єврономерів”.
В основному власники автомобілів на єврономерах, які не збираються платити мито за перереєстрацію, намагаються позбутися свого залізного коня і залишають машини за кордоном або продають на запчастини. Але деякі – примудряються продати “єврономер” під виглядом розмитненої, підробляючи номери та документи. При цьому покупець такої машини може не здогадуватися про обман.
Юрист Адвокатського об’єднання “Український правовий альянс” Дмитро Кострюков розповів “Сегодня” про випадок з практики: новий власник “єврономера” виявив, що польський техпаспорт і печатка про перетин кордону були підробленими, тільки коли почав розмитнення автомобіля.
Якщо нового власника викриють в такому обмані на митниці, і він не доведе свою невинність, його чекає штраф або навіть обмеження свободи.
“Наприклад, за заміну номерних знаків загрожує покарання – штраф від 50 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 – 3400 грн) або обмеження волі до трьох років”, – зазначив Кострюков.
У зв’язку з цим генеральний директор Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко застеріг українців від купівлі авто за генеральним дорученням: “Ви платите гроші за автомобіль, а вам дають генеральну довіреність на право продажу цього автомобіля. Люди не розуміють, що вони насправді не власники, вони всього-на-всього мають генеральну довіреність, за якою вони можуть продати цей автомобіль… Однак, власник може завтра скасувати її… Наприклад, якщо [колишній] власник помре, прийде спадкоємець і скаже: ми нічого не знаємо”.
Тому фахівець радить оформляти купівлю будь-якого автомобіля через сервісний центр МВС.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас