День фінансів 20 березня: розрахунок лікарняних, правила отримання водійських прав, кошти Фонду гарантування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів 20 березня: розрахунок лікарняних, правила отримання водійських прав, кошти Фонду гарантування

904
Середа, 20 березня. Про гроші: доплати, лікарняні, і підроблені.
Тисяча гривень до пенсії. Середня сума підвищення пенсій з 1 березня 2019 року для осіб, пенсії яких підлягали перерахунку, становить 514 гривень. 2,5 млн українців отримали підвищення на понад 1000 грн. Детальніше про підвищення пенсій тут.
Підробляти стали менше. НБУ констатує зниження підроблених банкнот національної валюти в 2018 році. На один мільйон справжніх банкнот гривні припадало близько 2,5 шт. підробок, в 2017 році – 3,6 штук. Що стосується підробки іноземної валюти, то серед вилучених з обігу в 2018 році фальшивих банкнот іноземної валюти переважали: долари США, євро, російські рублі та швейцарські франки.
Отримуємо водійське посвідчення. Нові правила. Нові правила отримання водійських посвідчень в Україні запрацюють з початку 2020 року. Про це повідомив начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій. Зміни торкнуться, зокрема, вікових обмежень в отриманні прав і розділення категорій водіїв.
На які лікарняні можуть розраховувати українці. За українським законодавством, на розрахунок лікарняних українців прямо впливає стаж роботи, тобто його коефіцієнт. Раніше Фонд соціального страхування повідомляв, що розмір допомоги з тимчасової втрати працездатності збільшився на 31,9%. Розмір лікарняних в залежності від стажу і середньої зарплати.
До речі, ось відповідь на питання: куди бігти, якщо бракує сімейних лікарів. Якщо в медичному закладі бракує сімейних лікарів, терапевтів або педіатрів, з якими потрібно підписати декларацію, пацієнти повинні звертатися до місцевої влади, заявив глава Національної служби охорони здоров’я України Олег Петренко. За його словами, більшість закладів отримали за договором з НСЗУ істотно більше коштів, ніж за субвенції.
У Фонді гарантування вкладів підрахували кошти. Станом на 1 березня року загальна сума коштів, акумульованих Фондом гарантування вкладів фізичних осіб, становить майже 13,94 млрд грн. Загальна сума коштів, отримана вкладниками банків в рамках виплати гарантованого відшкодування, станом на 1 березня 2019 року склала 89,313 млрд грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас