В Україні збільшилась кількість торговельних POS-терміналів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні збільшилась кількість торговельних POS-терміналів

Фінтех і Картки
412
У 2018 році кількість безконтактних платіжних карток зросла на 44%, і зараз безконтактною є кожна дев’ята активна платіжна картка в Україні (4,0 млн шт.). Кількість торговельних POS-терміналів за рік збільшилася на 20%, і наразі майже 80% цієї мережі в Україні забезпечує можливість здійснення безконтактної оплати.
Про це розповіла заступник директора департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ Ольга Василєва, передає прес-служба Нацбанку.
“Популяризації цього виду оплати у нашій країні сприяв початок роботи таких новітніх сервісів, як Google Pay та Apple Pay. Українські банки разом з партнерами зараз активно пропонують користувачам сервіси, які дозволяють легко токенізувати платіжні картки, в тому числі картки з магнітною смугою”, – розповідає Ольга Василєва.
Вона також додала, що незабаром НБУ планує розширити статистику щодо ринку платіжних карток і, починаючи з першого кварталу 2019 року, публікуватиме інформацію про кількість токенізованих карток і обсяги безконтактних операцій.
«Це дасть можливість проаналізувати динаміку показників таких операцій та точніше прогнозувати майбутні тренди розвитку цього сегменту, що є важливим як для НБУ, так і для користувачів нашої звітності», – зауважила Ольга Василєва.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас