Смартфони з NFC-модулем перетворяться на платіжні термінали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Смартфони з NFC-модулем перетворяться на платіжні термінали

Фінтех і Картки
1561
У 2019 платіжні системи Visa і Mastercard запустять в Україні пілотні проекти, які дозволять перетворити будь-який смартфон з NFC-модулем на платіжний термінал.
Старший віце-президент, директор регіонального підрозділу Visa по країнах СНД і Південно-Східної Європи (CISSEE) Віра Платонова відзначила, що старт їхнього пілотного проекту – сервісу SoftPOS – можливий вже в II кварталі. Зараз компанія з партнерами займається розробкою програмного забезпечення.
Два тижні тому генеральний директор Mastercard в Україні Інга Андрєєва анонсувала запуск аналогічного проекту від Mastercard – Tap on Phone.
За словами Віри Платонової, така ініціатива спростить процес прийому безготівкових платежів для малого і середнього бізнесу.
Українські компанії МСБ зі сфери торгівлі і послуг, які не хочуть встановлювати дорогі класичні POS-термінали, зараз можуть використовувати miniPOS-термінали, які можна підключити до смартфона, або QR-коди.
Але ні перша, ні друга технології поки не стали масовими.
Смартфон з NFC-модулем і відповідним платіжним ПЗ може стати альтернативою для невеликого бізнесу, оскільки зводить додаткові витрати на “залізо” до нуля (торговець заплатить лише комісію за платежі).
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас