НБУ відзначає зростання попиту населення на валюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ відзначає зростання попиту населення на валюту

Особисті фінанси
1444
У березні 2019 року на готівковому ринку спостерігається тенденція до збільшення попиту на валюту з боку населення.
Про це повідомили в прес-службі НБУ.
“Незважаючи на певне збільшення попиту населення на валюту в березні, в цілому чистий продаж валюти населенням з початку року становить понад 170 млн доларів”, – йдеться у відповіді.
Таким чином, з початку березня населення купило валюти на 70 млн більше, ніж продало, оскільки за січень-лютий чистий продаж склав майже 240 млн доларів.
На безготівковому ринку поки ситуація протилежна. “Чиста купівля валюти Національним банком з початку року станом на ранок 19 березня становить близько 600 млн доларів”, – йдеться у відповіді.
Отже, на міжбанківському ринку НБУ в березні купив на 80 млн доларів більше, ніж продав, оскільки за січень-лютий позитивне сальдо склало 520 млн доларів.
Відповідаючи на питання щодо подальших дій НБУ, в прес-службі нагадали, що “Національний банк не дає прогнозів щодо динаміки курсу гривні”.
“Здійснюючи валютні інтервенції, НБУ не протидіє фундаментальним економічним тенденціям, а лише згладжує значні курсові коливання, які можуть негативно позначатися на ціновій і фінансовій стабільності. Згідно з розвитком подій, Національний банк буде виходити на міжбанківський валютний ринок з продажем або купівлею валюти для поповнення міжнародних резервів. Обсяги можливих валютних інтервенцій будуть визначатися на підставі аналізу і прогнозу попиту і пропозиції іноземної валюти, а також оцінки наявного дисбалансу між ними”, – йдеться у відповіді на запит.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас