На екстрену меддопомогу в 2019 році виділять мільярд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На екстрену меддопомогу в 2019 році виділять мільярд

Казна та Політика
175
На реалізацію пілотного проекту з розвитку системи екстреної медичної допомоги у державному бюджеті на 2019 рік передбачено 1 млрд грн.
Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.
“З 1 квітня 2019 року у всіх регіонах України розпочнеться модернізація оперативно-диспетчерських служб, а у Вінницькій, Донецькій, Одеській, Полтавській, Тернопільській областях та м. Києві стартує пілотний проект щодо розвитку системи екстреної медичної допомоги (ЕМД). У держбюджеті-2019 на пілот з реформи системи екстреної медичної допомоги передбачено 1 млрд гривень”, – йдеться в повідомленні.
МОЗ пропонує на розгляд уряду нову модель надання ЕМД, яка має на меті забезпечити доступне, своєчасне та якісне медичне обслуговування громадян, щоб в критичній ситуації кожен українець невідкладно міг отримати необхідну допомогу.
Реалізація нової моделі надання ЕМД передбачає фінансування за наступною формулою: не більше 75% від визначеної потреби фінансується за рахунок держбюджету, не менше 25% – за рахунок місцевих бюджетів.
Основні нововведення системи ЕМД включають оновлення алгоритмів диспетчеризації, створення нової IT-інфраструктури, оновлення обов’язкових протоколів диспетчерів та протоколів командних дій бригад, нові автомобілі і обладнання та ін.
Поступово передбачається поширення розвитку системи ЕМД по всій Україні з урахування проміжних результатів пілотного проекту.
Новий підхід до надання ЕМД став основою проекту концепції розвитку системи ЕМД на 2019-2023 роки, яку розробив МОЗ, та яка днями без зауважень була погоджена Мінфіном. Наразі проект готується до розгляду Кабміном.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас