Рецепти й лікарняні: Супрун анонсувала нові опції eHealth — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рецепти й лікарняні: Супрун анонсувала нові опції eHealth

Казна та Політика
1172
Українська делегація взяла участь у четвертому саміті глобального цифрового партнерства у сфері охорони здоров’я (Global Digital Health Partnership) в Індії.
В ході саміту Україна підписала міжнародну декларацію в галузі електронної системи охорони здоров’я, повідомляє МОЗ.
“Українська делегація, за участю представників МОЗ, взяла участь у Global Digital Health Partnership. Разом з представниками країн з усього світу обговорювали глобальне співробітництво у сфері розробки та імплементації нових підходів з точки зору сучасних технологій”, – йдеться в повідомленні.
За словами в. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, були досягнуті домовленості про подальшу співпрацю України з іншими країнами у розвитку цифрового здоров’я.
“На заході була ухвалена The Delhi Declaration on Digital Health. Кейси інших країн можуть стати хорошими прикладами для наслідування для нас. Де в чому ми самі можемо стати прикладом для інших. Я розповіла колегам про нашу систему eHealth і на якому етапі її впровадження ми перебуваємо зараз”, – зазначила Супрун.
За її словами, “електронне здоров’я” вже працює в Україні.
“Ми відкриваємо цей ринок для IT-бізнесу і вводимо прозорі і однакові для всіх правила. Пацієнти вже відчувають ці зміни і з задоволенням використовують надані їм нові можливості – запис до лікаря онлайн або моніторинг ходу трансформації охорони здоров’я. Список доступних опцій буде розширено вже в цьому році: рецепти на ліки, лікарняні листи, історії хвороби – все це плануємо зробити доступним в електронному режимі”, – заявила Супрун.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас