У Південній Кореї створено підрозділ з боротьби зі злочинами в сфері криптовалют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Південній Кореї створено підрозділ з боротьби зі злочинами в сфері криптовалют

Фінтех і Картки
187
Генеральна прокуратура Південної Кореї оголосила цього тижня про створення нової оперативної групи, на яку покладено завдання щодо боротьби та попередження злочинів у сфері криптовалюти.
Про це пише Cryptoglobe з посиланням на місцеву радіомовну службу Korean Broadcasting System (KBS).
Такий крок став відповіддю влади на зростаючу хвилю злочинності в криптовалютному просторі. Діяльність група буде спрямована, зокрема, на розкриття шахрайських схем, припинення відмивання грошей, а також на інші злочини, пов’язані з фінансовими технологіями.
За інформацією KBS, якщо в 2016 році в Південній Кореї було зареєстровано 53 випадки злочинів з використанням криптовалют, уже в 2017 році, коли ринок вийшов на історичні максимуми, ця цифра зросла до 453. У 2018 році кількість таких злочинів склала 4591.
Повідомляється, що співробітники оперативної групи зможуть відстежувати рахунки осіб, підозрюваних в незаконному отриманні коштів, хоча які саме для цього будуть використовуватися інструменти, не уточнюється.
Також вони зможуть ділитися інформацією з іншими державними структурами, допомагати в організації колективних позовів від інвесторів, а в разі необхідності матимуть повноваження з замороження банківських рахунків.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас