Топ-5 країн, куди українці їдуть на заробітки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Топ-5 країн, куди українці їдуть на заробітки

Особисті фінанси
4600
Українські заробітчани освоюють нові напрямки для сезонних заробітків. І хоч Польща залишається в топі з працевлаштування за кордоном, інші країни також набирають популярності.
Три чверті зарубіжних вакансій впевнено займає польський роботодавець. Але є ще щонайменше п’ять країн, куди наших людей приймають на роботу з відкритими обіймами на великі оклади.
Читайте також: Освіта чи досвід: що впливає на розмір зарплати
 
Це Чехія, з якої приходить кожна третя вакансія. В середньому тут готові платити $1 тис. Найчастіше роботодавець шукає у нас різноробочих, пекарів і пакувальників. Ще потрібні машиністи на автонавантажувачі.
На третьому місці за популярністю розмістилася Німеччина. Тут також частіше шукають різноробочих. Не менший попит на сортувальників і водіїв. В середньому німці готові платити за цими вакансіями в межах 41 тис. грн.
Також активно набирає іноземців Словаччина. Правда, платять тут трохи менше, ніж в тій же Чехії, – близько 25 тис. грн. Підшукують все тих же різноробочих, пакувальників і зварників, водіїв та кухарів.
Потребує робочих рук і Угорщина. Тут роботодавці пропонують найманим працівникам близько 18 тис. грн.
Замикає п’ятірку країн за кількістю вакансій для українців Ізраїль. Різноробочим, прибиральникам і пакувальникам там платять дуже непогано – в середньому 55 тис. грн. Це в 5 разів більше від середньої зарплати в Україні.
У Канаді різноробочих і зовсім готові озолотити. Середні оклади в цій країні становлять 97 тис. грн. Ось тільки шукають українців нечасто.
У Болгарії і Туреччині працівникам і зовсім пропонують оклади ненабагато вищі за українські – в середньому до 15 000 грн. Але попит на наших роботяг у другому півріччі 2018-го помітно підріс, кажуть експерти.
За матеріалами:
Olx
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас