У Кличка задумалися над будівництвом метро до Ірпеня і Вишневого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кличка задумалися над будівництвом метро до Ірпеня і Вишневого

Казна та Політика
6939
Створення столичної агломерації допоможе залучити інвесторів для будівництва метро в передмістя.
Про це сказав перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.
Він зазначив, що щодня в’їжджають і виїжджають з Києва майже 2 млн осіб. Це створює навантаження на інфраструктуру міста, з якою Київ не може впоратися самостійно.
“Особливо відчутний стрибок бачимо за останні 5 років. Зараз активно забудовуються Вишневе, Софіївська Борщагівка, Буча, Ірпінь, Гостомель. Буквально 5 років тому такої забудови там не було”, – сказав заступник Кличко.
“До позитивних моментів агломерації можна віднести транспортне забезпечення. І інвестори будуть зацікавлені в будівництві станцій метро в напрямку того ж Вишневого за умови договору про асоціацію. Створення агломерації дає інвесторам можливість будувати хоч станції метро, ​​хоч продовжувати лінію швидкісного трамвая або навіть електричку в передмістя”, – зазначив Поворозник.
Заступник голови КМДА назвав ще один плюс агломерації: спільне адміністрування інфраструктури населених пунктів. Це стосується і медицини, і дитячих садів, і управління сміттям і каналізацією.
За його словами, в Києві вищий рівень медичного обслуговування і достатньо потужностей, що дозволяють охопити все населення. Також частина будинків, які будуються навколо Києва, не мають власної каналізації. Ще одна гостра соціальна проблема – дефіцит дитячих садочків.
“Зараз молодим сім’ям у передмісті Києва досить складно записати в дитсадок свою дитину. Але агломерація дозволила б розглянути варіанти будівництва дитсадків та шкіл, виходячи з кількості дітей, які тут мешкають. Те же сміття з Вишневого, Боярки також потрібно кудись вивозити. У них власних звалищ немає, а людей там з кожним роком стає все більше. Якщо говорити про агломерацію в повному її масштабі, то при оптимістичному сценарії, думаю, її створення займе близько 5 років”, – підсумував Поворозник.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас