НАН України підтвердила перспективність впровадження Hyperloop в країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАН України підтвердила перспективність впровадження Hyperloop в країні

Казна та Політика
1698
Національна академія наук України (НАНУ) підтвердила перспективність впровадження технології Hyperloop в країні, презентувала кроки, які стануть базисом для реалізації проекту.
Про це повідомляється на сайті Міністерства інфраструктури.
“Вчені переконані: виробничі потужності, інвестиційні можливості та управлінські переваги дозволять успішно розвивати проект Hype.ua. За їхніми оцінками, Hyperloop може не лише стати новим самостійним видом транспорту, а й спонукати розвиток супутніх галузей”, – зазначає міністерство.
За його даними, в роботі над проектом Hype.ua братимуть участь Агентство розвитку Дніпра, Платформа розвитку інновацій, інноваційний парк UNIT.City, ДП ВО “Південмаш”, “Український інститут майбутнього”, “Хемфрі Інжиніринг”, Каховський завод електрозварювального устаткування і держконцерн “Укроборонпром”.
У травні 2018 року Центр транспортних інновацій Hype.ua відібрав Дніпро в якості центру будівництва тестового майданчика для Hyperloop, планує зосередитися на розробці технічної документації. На початку 2018 року Мінінфраструктури заснувало в цьому місті Центр транспортних інновацій Hype.ua, який повинен створити перший тестовий майданчик для Hyperloop.
На веб-сайті міністерства 21 лютого 2018 року з’явився анонс “Hyperloop в Україні” без уточнення подробиць, а на сторінці в соцмережі Facebook міністр Володимир Омелян коротко написав: “Really. Inception” (Насправді. Початок).
Тим часом Україна не значиться серед країн, які розглядалися для реалізації цього проекту. Найближчою країною, яка могла б бути в ньому учасником, є Польща.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас