ФДМ заручився підтримкою ЄБРР у "великій" приватизації на 2019 рік - Трубаров — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ заручився підтримкою ЄБРР у "великій" приватизації на 2019 рік - Трубаров

Казна та Політика
146
В.о. глави Фонду державного майна (ФДМ) Віталій Трубаров провів зустріч з главою українського офісу Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) Мариною Петров щодо питань реалізації планів “великої” приватизації.
ФДМ заручився підтримкою ЄБРР щодо шляхів реалізації планів” великої “приватизації на 2019 рік”, – написав В.Трубаров в соцмережі Facebook в четвер.
Він також уточнив, що під час зустрічі сторони обговорили шляхи вирішення ситуації на Одеському припортовому заводі (ОПЗ) і можливість швидкого розв’язання проблеми із затвердженням інвестиційного радника з приватизації Pericles Global Advisory.
ОПЗ простоює з кінця квітня 2018 року. Для відновлення роботи підприємство кілька разів намагалося залучити партнера для роботи за давальницькою схемою, та поки безуспішно. ОПЗ називає роботу на давальницьких умовах єдиним можливим варіантом відновлення роботи в умовах провалу спроб приватизації і накопиченої заборгованості за газ перед НАК “Нафтогаз України”, яка перевищує 1,5 млрд грн.
ФДМ в кінці липня 2018 року відібрав очолюваний Pericles Global Advisory консорціум у складі White & Case LLP, Kinstellar, KPMG Ukraine і SARS Сapital в якості інвестрадника для приватизації ОПЗ. Однак робота радника заблокована судовим розглядом, ініціюваним одним із учасників конкурсу, який програв.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас